sjekkmerke Ett skjema – tre tilbud

Fyll ut skjema for å motta uforpliktende tilbud på forsikringene dine

 

sjekkmerke Sammenlign priser

Bruk vår tjeneste for å sammenligne priser på innboforsikring. Helt uforpliktende & gratis

sjekkmerke Les omtaler og del erfaringer

Finn forsikringsleverandøren du ser etter og les erfaringer eller gi din omtale.

innboforsikring

Enten du leier en leilighet, eller eier ditt eget hus eller en hytte for eksempel, så har du helt garantert eiendeler som er verdt en god del, utover selve bygget. Her inkluderes ofte elektronikk, møbler, og smykker for eksempel til sammen kan disse være verdt flere hundretusener, men i de aller fleste tilfeller er de i hvert fall verdt noen titalls tusen.

Da er det selvfølgelig kjedelig når gjenstandene blir ødelagt eller stjålet. Hvert eneste år opplever en rekke nordmenn for eksempel at sterkt nedbør fører til høyt vann i kjelleren. Dette er en kjedelig episode som utløpet seg raskt, og som fort kan skade en rekke verdier en oppbevarer der nede. Det blir da en dyr affære å kunne hente inn igjen alle disse kostnadene.

Samtidig opplever en god andel folk at huset deres brenner enten delvis eller helt ned. Da er det sjeldent tid til å få med seg det mest verdifulle ut av hjemmet, og en skal helst da komme seg ut så raskt som mulig for å redde livet. Da blir alle verdigjenstander liggende, og en går på massive tap dersom en ikke er forsikret.

Poenget med innboforsikring er å sikre verdien av slike gjenstander, skulle skadene inntreffe. Allikevel er det ikke mange som vet om denne forsikringen, og det blandes fort med husforsikring. De færreste vet hva innboforsikring dekker, hva det koster, og hva som regnes som en god innboforsikring. Vi har skrevet denne artikkelen for å se nærmere på mange av disse spørsmålene.

Hva dekker innboforsikring?

I et hus vil en ha en rekke eiendeler. Disse kalles ofte på fagspråket for innbo. Her inkluderes de gjenstandene som det er vanlig å ha i et hus. For eksempel vil en ofte ha elektronikk slik som PC-er og mobiler. Her er det vanlig å ha egne forsikringer for disse, men for eksempel for et TV er det ikke det. Enda mer sjeldent er det å ha forsikring på møbler for eksempel.

Forsikringer rettet mot smykker og lignende verdigjenstander forekommer, men mange styrer unna grunnet prisen og at en tenker at en ikke trenger det. Med innboforsikring er en derimot sikret at disse gjenstandene vil bli erstattet dersom hele huset for eksempel skulle brenne ned. Selvfølgelig får en ikke erstattet den sentimentale verdien, men en får igjen den økonomiske verdien.

Her er det verdt å nevne at det er opp til deg som eier å fastsette verdien. Da kan det være fristende, siden innboforsikring er såpass rimelig, å ta seg friheten med å jekke opp verdien. Merk derimot at dette vil bli avslørt, og at det ikke lønner seg. Det som derimot lønner seg er å justere verdien noe opp fra hva en tror den er, da en tross alt ikke kan være helt sikker på hva gjenstandene er verdt.

uforpliktende sammenligning av innboforsikring

Innboforsikring vs. Husforsikring

Innboforsikring dekker altså alle de eiendelene som du har inne i ditt hus. Hvordan skiller så denne forsikringen seg fra husforsikring? De er egentlig vidt forskjellige, selv om de ofte brukes om hverandre. Husforsikring er nemlig kun en forsikring av det bygget du bor i, slik at dette ikke vil dekke eiendeler slik som TV, smykker, og diverse møbler som du har i huset.

Kanskje spesielt viktig er det å ha innboforsikring dersom du for eksempel har dyrebar kunst eller dyre smykker liggende. Det kan føles som en kjedelig kostnad å måtte forsikre dette på toppen av husforsikring, men det er altså eiendelen du forsikrer her. Disse blir da også forsikret mot innbrudd, et punkt som ofte mange tror er forsikret gjennom husforsikring.

En husforsikring forsikrer deg derimot kun mot skadene som er en følge av et innbrudd. Dersom innbruddstyven for eksempel bryter opp dører og vinduer, knuser glass, eller setter vannkranene på etter å ha tettet springen, så dekker husforsikring dette. Det husforsikring ikke dekker er de gjenstandene som blir stjålet, slik at en trenger innboforsikring for dette.

Merk at ingen av forsikringene er pålagt etter loven, slik som for eksempel en bilforsikring er. Begge forsikringer kan benyttes av private personer, både i hjemmet sitt og på hytta. Forskjellen mellom husforsikring og hytteforsikring er nemlig såpass minimal at de færreste skiller mellom disse. En likhet de begge har er at en bør skaffe innboforsikring på toppen.

Innboforsikring pris

Innboforsikring pris er en viktig faktor for valget av innboforsikring. Her avhenger prisen av hvor stor sum du ønsker å forsikre. Her er det opp til som nevnt å regne ut verdien av de gjenstandene du har i hjemmet ditt. Det er viktig at du regner ut sånn noenlunde riktig her, siden den satsen du setter vil være det forsikringen utbetaler i tilfelle gjenstandene går tapt eller ødelegges.

Prisen avhenger ytterligere, akkurat som ved husforsikring, av hvilken kommune ditt hus eller din hytte er i. Dersom du befinner deg i en kommune som er beryktet for flom for eksempel, så er sjansene store for at forsikringsselskap ikke vil deg gode priser. Det er fordi de da vet at sjansene er store for at også ditt hjem eller din hytte vil oppleve flom, noe som kan skade gjenstandene.

Det er ikke like mange muligheter for å få ned prisen på innboforsikring som det er ved bilforsikring for eksempel, men noen ideer finnes det. En av de beste kan også brukes på husforsikring, og denne handler om å installere skadeforebyggende tiltak. Ved installasjon av brannalarmer for eksempel vil du få en mektig rabatt på din neste regning hos forsikringsselskap.

Et siste poeng er at det er lurt å samle alle dine forsikringer hos ett enkelt selskap. Dersom du søker en innboforsikring, så har du helt sikkert også husforsikring. Dessuten har de fleste voksne mennesker i dag bilforsikring. Samler du alle disse hos ett enkelt forsikringsselskap, så vil du ganske så enkelt kunne få gode rabatter uten å gjøre særlig mye. Det er for øvrig enkelt å bytte over forsikringer.

Beste innboforsikring

Den beste innboforsikring er ikke nødvendigvis den billigste. Som nevnt ovenfor er pris en viktig faktor, men det er viktig å se på rammene rundt det hele også. Ved en innboforsikring er det viktigste at denne dekker de kostnadene en eventuelt har ved de økonomiske tapene. Dersom forsikringen ikke gjør at du kan betale de gjenstandene du har tapt, så hjelper dette deg fint lite.

Videre er det for mange viktig at et forsikringsselskap er raske i sin utbetaling. Dessverre er det mange som ikke får utbetalt før lenge etter at episoden inntraff. Spesielt frustrerende er det nok med husforsikring, der en må finne seg et nytt sted å bo. Dette kan derimot være veldig frustrerende med innboforsikring også, da det er viktig å kunne få tilgang på sine eiendeler igjen.

Sammenligne forsikringer

Den beste måten du kan finne krysningspunktet mellom den beste og billigste innboforsikringen er å sammenligne forsikringer. Dette er noe ikke nok nordmenn gjør, og akkurat som med strøm, bredbånd, og andre faste tjenester, så tenker en ikke så mye over sin leverandør. Det er store forskjeller mellom de ulike aktørene, og disse bør en ta en nærmere titt på.

Ekspertene sier gjerne at en skal sammenligne forsikringer en gang i året. På denne måten vil en ha en god oversikt over hvilke tilbud aktørene har løpende, samtidig som en får en rask oversikt over de nye selskapene som har entret bransjen. Her kan mye endre seg på bare noen år, og en kan en mye bedre innboforsikring ved å holde seg oppdatert.

Blant annet kan en sammenligne på pris, innhold i avtaler, og kundeservice. Det finnes mange tilbakemeldinger på nett, slik at du kan se hvem som er best av selskapene. Kanskje koster det litt tid å sammenligne leverandører, men dette vil absolutt lønne seg i lengden, slik at en finner de beste firmaene for sin egen situasjon.

Finn din forsikring til innbo i dag!

Finn din innboforsikring i dag! Enten du flytter inn i en ny leilighet, eller har hatt innboforsikring i huset ditt i flere tiår, så skal du vite at dette er en viktig forsikring. Mange blander den feilaktig med husforsikring, noe som er veldig viktig å unngå. Der en husforsikring dekker økonomiske tap relatert til bygget i seg selv, så dekker en innboforsikring økonomiske tap rettet mot eiendelene i innboet.

Du kan finne både god og billig innboforsikring i dag, dersom du legger inn en liten innsats. For eksempel er det som nevnt veldig hensiktsmessig å sammenligne aktørene som befinner seg der ute. Da kan du nemlig la dem konkurrere om deg. Kanskje får du til og med et bedre tilbud av en aktør som allerede tilbyr deg forsikring innen noe annet.

Da kan du flytte alle forsikringene dine hit og spare store beløp. Det lønner seg dessuten å iverksette skadeforebyggende tiltak. Noe så enkelt og rimelig som å installere en brannalarm kan redusere dine kostnader knyttet til innboforsikring betraktelig. Det viktigste er uansett å ha en innboforsikring, men skal du spare litt ekstra penger i budsjettet, så er det kanskje på tide å vurdere slike valg noe nøyere!

sammenlign innboforsikringer nå